Do tworzenia filetów z ryb czy mięsa z pewnością niezbędny nam będzie specjalistyczny nóż. Nóż taki charakteryzuje się unikalnym kształtem ostrza. Jest ono zdecydowanie dłuższe niż w przypadku pozostałych, dostępnych na rynku noży. Doskonale radzi sobie z cięciem mięsa czy ryby na cieniutkie kawałki czy też tworzeniem filetów. Ostrze zakończone jest ostrym czubkiem, często lekko wygiętym ku górze. Najostrzejsza krawędź może być gładka bądź ząbkowana, wybór będzie więc zależał tylko od naszych upodobań. Rękojeść powinna być antypoślizgowa, wyprofilowana. Musi ona pewnie trzymać się w dłoni, dlatego tak ważne jest wyważenie noża. Chcąc mieć pewność bezpieczeństwa używania sprzętu można przy zakupie zwrócić uwagę na przeprowadzane atesty, znaki jakości. Nóż do filetowania charakteryzuje się dość elastycznym, giętkim ostrzem dlatego warto zakupić pokrowiec, który będzie go chronił przed zniszczeniami zewnętrznymi. Koszt takowego noża nie jest najniższy, warto go jednak zakupić jeśli lubimy świeże filety.
proponowane produkty
17,52 PLN
25,90 PLN
25,90 PLN
99,00 PLN
109,00 PLN
119,00 PLN
120,00 PLN
129,00 PLN
135,00 PLN
520,00 PLN