Każdy z nas wie, jak trudno jest ukroić ładny kawałek tortu nie niszcząc tym samym jego kształtu. Tort jest bardzo delikatny, potrzebujemy więc specjalnego noża. Wszystkie dostępne na rynku noże przeznaczone do krojenia tortów są lekkie, niezbyt ostre. Ostrze ma zaokrąglone krawędzie i owalny kształt. Wykonuje się je najczęściej z wysokogatunkowej stali nierdzewnej bądź polerowanej stali chromowej. Dzięki tym dobrej jakości materiałom lepki krem czy ciasto biszkoptowe nie zostaje na ostrzu, nie przylepa się do niego. Ostrze powinno być szerokie, by można było wyjąć łatwo jeden kawałek tortu na talerzyk. Jeśli takie nie jest, musimy użyć trójkątnej łopatki, którą bardzo często można nabyć w zestawie wraz z nożem. Nóż do tortu powinien mieć antypoślizgową rękojeść, którą łatwo będzie umyć. Przy zakupie należy zwrócić uwagę na to, czy dany nóż jest przystosowany do mycia w zmywarce. Bardzo ważny jest również producent oraz cena noża, gdyż zagwarantuje nam jakość i komfort użytkowania sprzętu.
Kategoria: Noże - noże kuchenne
Nóż z extra długim i cienkim, specjalnie ząbkowanym ostrzem do łatwego krojenia korpusów tortów na płaty, do porcjowania tortów i ciast oraz równomiernego rozcierania polew. Nóż został wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej oraz z...
54,99 PLN
Kategoria: Noże - noże kuchenne
Opis: - polipropylenowa profilowana czarna rękojeść- ostrze ząbkowane o długości 26 cm...
199,00 PLN