Obróbka mięsa jest dość trudnym zadaniem, którego nie da się wykonać bez pomocy odpowiedniego sprzętu. Na rynku już od wielu lat dostępne są tzw. noże rzeźnicze, które doskonale radzą sobie z krojeniem, rozdrabnianiem, porcjowaniem czy obcinaniem mięsa. Noże do mięsa są wydajne, funkcjonalne i praktyczne, użytkownicy mają o nich bardzo dobre opinie. Kolejną ich zaletą jest niewysoka cena. Noże rzeźnicze charakteryzują się trwałością, odpornością na niszczenie i korozję. Są one ostre, radzą sobie nie tylko z błonami i żylastym mięsem ale i z rozdrabnianiem kości. W sklepach dostępnych jest wiele modeli noży, można samemu dobrać do własnych zapotrzebowań kształt, wagę czy długość ostrza. Ostrze takie wykonuje się zazwyczaj z trwałej stali nierdzewnej, która jest mocna i twarda, nie trzeba się obawiać o pęknięcia czy złamania. Twardość ostrza wyrażana jest w jednostkach HRC, przy zakupie warto więc zwrócić na nie uwagę. Chcąc jak najdłużej cieszyć się wydajnością noża należy pamiętać o jego odpowiedniej pielęgnacji.
Kategoria: Noże - noże kuchenne
Fiskars
44,79 PLN
85,00 PLN
85,00 PLN
85,00 PLN
99,95 PLN
119,00 PLN
125,00 PLN
155,00 PLN
169,00 PLN
209,90 PLN
280,72 PLN
333,52 PLN
377,52 PLN
1319,12 PLN