Bialetti Moka Induction 6 tz

CENA: od 164,91 PLN do 239,00 PLN

OCENA: Brak ocen

OFERTY: 7

Wynik 1 - 5 z 5

Sortuj według:

Brak ocen

Kawiarka Moka Induction 300 ml Bialetti 2324 BIALETTI

Aktualizacja: 17/2/2020

Kawiarka Moka Induction 300 ml Bialetti 2328 BIALETTI
Kawiarka Moka Induction 300 ml Bialetti 2333 BIALETTI

Kawiarka Bialetti Moka Induction 6tz Co potrzebujemy, aby przygotować prawdziwe, włoskie espresso w kilka minut? Wystarczy kawiarka i oczywiście dobra kawa. Moka Induction to nowa odsłona klasycznego modelu światowego lidera wśród producentów kawiarek, firmy Bialetti. Produkt wyróżnia się nowoczesnym designem. To oryginalny produkt włoski. Model Bialetti Moka Induction 6tz służy do zaparzenia 6 filiżanek espresso (po ok. 50ml). Pojemność całkowita to 300ml. Moka to wyszukane połączenie klasycznego wyglądu i nowoczesności, dlatego też z pewnością może być ozdobą każdej kuchni. Idealny wygląd idzie w parze z funkcjonalnością urządzenia. Górna część urządzenia wykonana jest z aluminium w kolorze czarnym a dolna część ze stali, natomiast rączka i dodatkowy uchwyt z silikonu w kolorze czarnym. Użytkowanie Bialetti Moka może być używana na palnikach gazowych, elektrycznych i indukcyjnych. Należy pamiętać o prawidłowym ustawieniu urządzenia na kuchence w taki sposób, aby rączka znajdowała się poza zasięgiem źródła ciepła. Kawiarkę należy myć ręcznie, bez użycia detergentów. UWAGA! Urządzenie nie nadaje się do mycia w zmywarce. Rozmiar ma znaczenie Decydując się na odpowiedni rozmiar kawiarki musimy pamiętać, aby przy każdym zaparzaniu przygotować ilość kawy określoną przez producenta. Przygotowanie naparu Kawiarka wyglądem przypomina malutki czajniczek i składa się z trzech części: z górnego zbiornika z uszczelką, filtra oraz dolnego zbiornika. Ta technika wymaga nieco grubiej zmielonych ziaren, które umieszczamy w filtrze, nalewamy wody do dolnego zbiornika (poniżej zaworu bezpieczeństwa), następnie łączymy ze sobą wszystkie elementy i stawiamy kawiarkę na kuchence (na mocnym, ale nie za dużym palniku). Podczas gotowania woda zmienia się w parę, przemieszcza się przez zmielone ziarna i skrapla w górnym zbiorniku. W efekcie otrzymujemy gotowy napar - intensywny i mocny w smaku! Cały proces trwa zaledwie kilka minut. I już - prawdziwe włoskie espresso gotowe!

Producent Bialetti 

Kolor złoty