Naczynie do gotowania
Objętość 5,5 l zaspokoi potrzeby całej rodziny
Warstwa z technologią zapobiegającą przywieraniu potraw, niezawierająca PFOA.
Ściana naczynia ze stopu aluminium o grubości 3 mm.
Można przechowywać w lodówce
Można używać w kuchence mikrofalowej
Można myć w zmywarce do naczyń
3 tryby gotowania klasycznego
LOW - do delikatnego gotowania lub duszenia
MID - do doskonałego obsmażenia np. cebuli
HIGH - do szybkiego przysmażenia np. do zamknięcia porów mięsa
2 tryby gotowania powolnego
Bardzo powolne gotowanie do przygotowania gatunków mięsa z gęstym włóknem mięśniowym
Powolne gotowanie do przygotowania lekkich gatunków mięsa
Funkcja pieczenia z możliwością ustawienia temperatury (120 - 220 °C) oraz czasu (0:05 - 6:00)
Funkcja Keep Warm do utrzymywania temperatury podawania potraw
Cyfrowy LED wyświetlacz gwarantuje komfortowe gotowanie
Kosz do gotowania na parze ze stali nierdzewnej umożliwia przygotowania ryb, knedli oraz warzyw na parze, aby zachować maksimum wartości odżywczych.
Kosz do gotowania na parze jest wyprodukowany ze stali nierdzewnej wysokiej jakości, stosowanej w przemyśle spożywczym, gwarantującą długi okres trwałości i odporność na korozję.
Rękojeści odporne na wysokie temperatury chronią użytkownika przez oparzeniem i umożliwiają kontakt z gorącym naczyniem podczas gotowania, bez używania ochronnych rękawic ochronnych
Pokrywka z szkła hartowanego gwarantuje długą trwałość.
Uszczelniona pokrywka pomaga w utrzymaniu stabilnej temperatury.
Stylowy design znajdzie swoje miejsce w każdej kuchni.
Doskonałe urządzenie do gotowania zup, gulaszu, dżemów, mięsa jagnięcego, wołowiny, warzyw, jaj itd.
Powolne gotowanie
jest nowym sposobem gotowania, który zachowuje wszystkie smaki
nie wymaga użycia oleju
oszczędza czas i pieniądze
umożliwia gotowanie w parze, pieczenie, smażenie i przygotowanie świetnych gulaszy
umożliwia przygotowanie doskonałych potraw nawet z tańszych gatunków mięsa
chroni przed przypaleniem, ponieważ nie wymaga wysokich temperatur do gotowania, w których pojawia się ryzyko przypalenia potrawy
obniża zużycie wody dzięki przygotowaniu potrawy w jednym naczyniu
7 powodów do gotowania w wolnowarze:
Łatwo - po prostu włóż wszystkie składniki do garnka, a urządzenie wykona całą pracę.
Oszczędność wody i energii - skuteczniejsze przekazywanie ciepła niż w klasycznych garnkach ceramicznych dzięki specjalnej budowie naczynia ze stopu aluminium, co oznacza oszczędność energii
Oszczędność czasu - po włożeniu wszystkich składników do naczynia można go pozostawić, aby gotowało same
Smakowite pokarmy bez utraty witamin - dzięki powolnemu gotowaniu w niskich temperaturach zostanie zachowane więcej witamin i smaków, w porównaniu do gotowania tradycyjnego
Soczyste mięso - przy powolnym gotowaniu, sos pozostaje wewnątrz mięsa
Możliwość gotowania twardego mięsa - twarde gatunki mięsa są doskonałe po wolnym gotowaniu
Przygotowaniu potraw bez tłuszczu - dzięki niskim temperaturom i braku oleju, potrawy są lekkie, a nawet bardziej smakowite
Zawartość opakowania: Wolnowar z naczyniem, garnkiem do gotowania na parze, łapki ochronne