Jednymi z najlepszych noży kuchennych świata są te pochodzące z Japonii. Mając taki sprzęt przygotowywanie potraw wschodnich, azjatyckich będzie przyjemnością a nie kłopotem. Każdy oryginalny nóż japoński doskonale sieka, rozdrabnia, kroi. Poradzi sobie z twardymi i miękkimi surowcami, śliskimi, lepkimi, szorstkimi. Nadaje się dosłownie do wszystkiego. Noże te są cenione przez wielu profesjonalistów, dlatego producenci wytwarzają sprzęty japońskie przeznaczone do różnych surowców (do pieczywa, sera, mięsa, warzyw itd.). Ostrza są wykonane z naprawdę dobrej stali, nie są ostrzone laserowo, dzięki czemu sami możemy je ostrzyć według własnego zapotrzebowania. Rękojeści wytwarza się z tworzyw sztucznych bądź takiego samego kawałka stali co ostrze. Pozwala to na łatwe utrzymanie noża w czystości. Nóż japoński nie należy do najtańszych, koszt jego zakupu jest wyższy niż 100zł. O sprzęt taki należy więc dbać, chronić przed niszczeniem, rdzą. Noży japońskich nie należy myć w zmywarce, gdyż wysoka temperatura może sprawić, że ostrze straci swoje właściwości.
Kategoria: Noże - noże kuchenne
Tradycyjny nóż japoński AZZA NAKIRI ze szerokim ostrzem doskonały do łatwego i szybkiego krojenia oraz siekania wszystkich rodzajów żywności. Nóż został wykuty z jednego kawałka wysokiej jakości stali nierdzewnej. Idealny jest do przygotowywania...
119,00 PLN
Kategoria: Noże - noże kuchenne
Doskonały do łatwego i szybkiego krojenia i siekania produktów. Obustronne karbowanie zapobiega przylepianiu się produktów do ostrza noża oraz ułatwia plasterkowanie. Nóż został wykuty z jednego kawałka wysokiej jakości stali nierdzewnej,...
139,00 PLN